Κανόνες

Όροι Χρώματα της Ορθοδοξίας: Ελλάδα Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας

1. Στόχοι Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για να παρουσιάσει την ποικιλομορφία και την ομορφιά της Ορθοδοξίας. Μέσω αυτού του διαγωνισμού, που θα κορυφωθεί με έντυπο φωτογραφικό λεύκωμα και έκθεση, στοχεύουμε να παρουσιάσουμε τη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδασε ένα ευρύτερο κοινό.
Θα αυξήσει γενικά τις γνώσεις για την Ορθοδοξία καθώς και τη ζωή και το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα.

2. Διοργανωτές Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Τμήμα Εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, Τα Βραβεία OrthPhoto είναι ένα έργο του Orthnet, ιδιοκτήτη του OrthPhoto.net.

3. Συνεργάτες Συνεργάτες: είναι εκκλησιαστικοί οργανισμοί που βοηθούν στην διοργάνωση και προώθηση του διαγωνισμού και χορηγούν βραβεία για τις φωτογραφίες που κερδίζουν. Ο οργανισμός που συνεργάζεται θα επωφεληθεί από τη δημοσίευση του λογότυπού του στο διαφημιστικό υλικό και την ιστοσελίδα. Οι συνεργάτες θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν συμμετοχές του διαγωνισμού για μη εμπορικούς σκοπούς.

4. Χορηγοί Χορηγοί: είναι εκείνα τα άτομα, οι οργανισμοί ή τα ιδρύματα που χορηγούν βραβεία για το διαγωνισμό. Οι χορηγοί θα επωφεληθούν από τη δημοσίευση του λογότυπού τους στο διαφημιστικό υλικό και την ιστοσελίδα

5. Διάρκεια Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 25/03/2023 και λήγει στις 31/07/2023. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα, εάν το κρίνουν σκόπιμο, να παρατείνουν τη διάρκεια του διαγωνισμού.

6. Όροι συμμετοχής 6.1 Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.
6.2 Θα γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που απεικονίζουν χώρους λατρείας που ανήκουν σε αμοιβαία αναγνωρισμένες κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.
6.3 Οι φωτογραφίες που ενδέχεται να παρουσιάσουν, να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν εντάσεις θα απορριφθούν αυτόματα από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.
6.4 Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν μέχρι 6 φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία.
6.5 Η ποιότητα και το μέγεθος της φωτογραφίας πρέπει να είναι: όχι μικρότερα από 3000 pixels σε πλάτος ή ύψος (είναι καλύτερο να στείλετε το αρχικό αρχείο). Το μέγιστο μέγεθος του αρχείου της φωτογραφίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20MΒ.
6.6 Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή JPG, PNG ή TIFF. Ο τυπικός χρωματικός χώρος είναι ο sRGB.
6.7 Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβάλλονται με την υψηλότερη ποιότητα σε σχέση με το μέγεθος του αρχείου, το bit depth και την ανάλυση.
6.8 Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν μαζί με το έντυπο συμμετοχής και να περιλαμβάνουν τον τίτλο της φωτογραφίας, τα στοιχεία του συγγραφέα (όνομα, διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου) και έτος λήψης της φωτογραφίας. Το έντυπο συμμετοχής είναι διαθέσιμο για λήψη στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: www.greece.orthphoto.net
6.9 Οι διαγωνιζόμενοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τεχνικές μετά τη λήψη όπως ζουμ ή φίλτρα για τη βελτίωση της ποιότητας των φωτογραφιών.
6.10 Εάν ένας διαγωνιζόμενος υποβάλει περισσότερες φωτογραφίες από τον αποδεκτό αριθμό, θα γίνουν δεκτές μόνο οι πιο πρόσφατες υποβολές.
6.11 Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών απαιτείται η άδεια ενός γονέα ή κηδεμόνα. Υποβάλλοντας φωτογραφίες προς συμμετοχή ο χρήστης αναγνωρίζει ότι έχει λάβει την άδεια ενός γονέα ή νόμιμου κηδεμόνα.
6.12 Μπαίνοντας σε αυτόν τον διαγωνισμό οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους δημοσιευμένους όρους και συμφωνούν να δεσμεύονται από αυτούς.
6.13 Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού δίνουν την άδειά τους για τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων από τους Διοργανωτές για τους σκοπούς του διαγωνισμού. Η Orthnet συμμορφώνεται αυστηρά με όλους τους νόμους που αφορούν την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: greece@orthphoto.net
θα πρέπει να συνοδεύονται και από έντυπα συμμετοχής. Εάν το αρχείο συμμετοχής είναι μεγαλύτερο από 20MB, χρησιμοποιήστε συστήματα μεταφοράς αρχείων (όπως wetransfer, google drive, dropbox κ.λπ.)

7. Κατηγορίες Μπορούν να συμμετάσχουν φωτογραφίες στις ακόλουθες κατηγορίες:
Μέρη (αρχιτεκτονική, μοναστήρια, εκκλησίες, κοιμητήρια, τοπία κ.λπ.)
Άνθρωποι (πορτραίτα κληρικών και λαϊκών κ.λπ.)
Ρεπορτάζ (δημοσιογραφία, εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, προσκυνήματα, πανηγύρεις, εορτές, φωτογραφίες δρόμου)
Λεπτομέρειες (εικόνες, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, σταυροί, τάφοι κ.λπ.)

8. Πνευματικά δικαιώματα 8.1 Οι συμμετέχοντες πρέπει να διατηρούν και να επιβεβαιώνουν ότι κατέχουν όλα τα δικαιώματα για τις φωτογραφίες που υπέβαλαν. Όσοι παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα ή την άδεια χρήσης άλλου ατόμου δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να περιέχουν παράνομο, απειλητικό, ψευδές, παραπλανητικό, επιθετικό, καταχρηστικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, σκανδαλώδες ή εμπρηστικό περιεχόμενο.
8.2 Η συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν μεταβιβάζει την κυριότητα των δικαιωμάτων των φωτογραφιών που υποβάλλονται. Η συμμετοχή μέσω της υποβολής φωτογραφιών δίνει αυτόματα άδεια στον διοργανωτή και τους συνεργάτες, όπως προβλέπεται στο παρόν κείμενο. Λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες παραχωρούν στους διοργανωτές (OrthPhoto.net) το δικαίωμα να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους στις εκδόσεις του διαγωνισμού (φωτογραφικά λευκώματα, ημερολόγια, photocast και εκθέσεις). Θα επιλεγούν 200 φωτογραφίες για το λεύκωμα του "Χρώματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας", το οποίο θα εκδοθεί από το Τμήμα Εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας. Οι δημιουργοί των οποίων οι φωτογραφίες θα επιλεχτούν για συμπερίληψη στο λεύκωμα θα λάβουν δωρεάν ένα αντίγραφο του νέου λευκώματος.
8.3 Για οποιαδήποτε άλλη χρήση των φωτογραφιών απαιτείται άδεια των συμμετεχόντων.

9. Κριτική επιτροπή και διαδικασία αξιολόγησης 9.1 Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού είναι διεθνής και αποτελείται από 7 άτομα από όλες τις ηπείρους.
9.2 Τα βραβεία θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων .
9.3 Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού είναι οριστικές.

10. Βραβεία του Διαγωνισμού* Τα παρακάτω βραβεία είναι διαθέσιμα σε αυτόν τον Διαγωνισμό:
Μεγάλο Βραβείο (επιλέγεται από όλες τις κατηγορίες): 1000 €
1ο Βραβείο κατηγορίας: 300€ + δίπλωμα
2ο Βραβείο κατηγορίας: 200€ + δίπλωμα
3ο Βραβείο κατηγορίας: 100€ + δίπλωμα
Εύφημος Μνεία: Δίπλωμα (Ο αριθμός των συμμετεχόντων που θα λάβουν εύφημο μνεία θα αποφασιστεί από την κριτική επιτροπή)

Ειδικά Βραβεία
Επιπλέον βραβεία που προσφέρονται από τους συνεργάτες μας
Καλύτεροι νέοι φωτογράφοι: Βραβεία για φωτογράφους κάτω των 21 ετών (το βραβείο χρηματοδοτείται από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πολωνία)
Καλύτερος Έλληνας φωτογράφος: Αεροπορικό εισιτήριο για Πολωνία και ταξίδι εξερεύνησης της Πολωνικής Ορθοδοξίας (Ιδρύθηκε από την Πολωνική Πρεσβεία στην Αθήνα).

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων τον Σεπτέμβριο και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.
Όλα τα χρηματικά έπαθλα θα αποσταλούν μέσω τραπέζης. Οι νικητές θα είναι υπεύθυνοι για την φορολογική δήλωση τυχόν κερδών.

Τρόπος συμμετοχής

Ο διαγωνισμός λήγει στις 31/07/2023. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα, εάν το κρίνουν σκόπιμο, να παρατείνουν για λίγο διάστημα τη διάρκεια του διαγωνισμού.